Which is the Best Java Web Framework ?

BigData Hadoop - Interview Questions and Answers - Multiple Choice - Objective

Q1. What is the difference between namenode and datanode in Hadoop? show Answer

Ans. NameNode stores MetaData (No of Blocks, On Which Rack which DataNode is stored etc) whereas the DataNode stores the actual Data.
Q2. Which is the default Input Formats defined in Hadoop ?

a. SequenceFileInputFormat
b. ByteInputFormat
c. KeyValueInputFormat
d. TextInputFormat
show Answer

Ans. TextInputFormat
Q3. Which of the following is not an input format in Hadoop ?

a. TextInputFormat
b. ByteInputFormat
c. SequenceFileInputFormat
d. KeyValueInputFormat
show Answer

Ans. ByteInputFormat
Q4. Which of the following is a valid flow in Hadoop ?

a. Input -> Reducer -> Mapper -> Combiner -> -> Output
b. Input -> Mapper -> Reducer -> Combiner -> Output
c. Input -> Mapper -> Combiner -> Reducer -> Output
d. Input -> Reducer -> Combiner -> Mapper -> Output
show Answer

Ans. Input -> Mapper -> Combiner -> Reducer -> Output
Q5. MapReduce was devised by ...

a. Apple
b. Google
c. Microsoft
d. Samsung
show Answer

Ans. Google
Q6. Which of the following is not a phase of Reducer ?

a. Map
b. Reduce
c. Shuffle
d. Sort
show Answer

Ans. Map
Q7. How many instances of Job tracker can run on Hadoop cluster ?

a. 1
b. 2
c. 3
d.4
show Answer

Ans. 1
Q8. Which of the following is not the Dameon process that runs on a hadoop cluster ?

a. JobTracker
b. DataNode
c. TaskTracker
d. TaskNode
show Answer

Ans. TaskNode
Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner
comments powered by Disqus




×

Try our new Java Interview Questions Search Tool.

There are more than 1000 questions with practice tests.

It's updated daily and It's Awesome.


×

Try our new Java Practice Test tool.

There are more than 200 questions and expanding quickly. It's updated daily and It's Awesome.