Which is the Best Java Web Framework ?

Java - Collections - Relationship between Classes and Interfaces

Q1. Which interfaces are implemented by LinkedHashSet? show Answer

Ans.[Serializable, Iterable, Collection, Cloneable, Set]
Q2. Which interfaces are implemented by LinkedHashMap? show Answer

Ans.[Serializable, Map, Cloneable]
Q3. Which are the super interfaces for BeanContextServices? show Answer

Ans.BeanContext, BeanContextChild, BeanContextServiceRevokedListener, BeanContextServicesListener, Collection, DesignMode, EventListener, Iterable, Visibility
Q4. Which are the sub interfaces of Set? show Answer

Ans.SortedSet, NavigableSet
Q5. Which is the Parent interface of Set interface? show Answer

Ans.Iterable , Collection
Q6. Which is the Parent Class of BeanContextServices class? show Answer

Ans.Collection
Q7. Which interfaces are implemented by HashMap? show Answer

Ans.[Serializable, Map, Cloneable]
Q8. Name few classes that implement Collection interface? show Answer

Ans.[ HashSet, Vector, ConcurrentLinkedDeque, ArrayBlockingQueue, AbstractCollection, ConcurrentSkipListSet, TreeSet, LinkedTransferQueue, ConcurrentLinkedQueue, PriorityBlockingQueue, AbstractList, ArrayDeque, LinkedList, LinkedBlockingQueue, BeanContextServicesSupport, Stack, EnumSet, CopyOnWriteArraySet, LinkedHashSet, AttributeList, SynchronousQueue, RoleUnresolvedList, DelayQueue, RoleList, PriorityQueue, ArrayList, AbstractQueue, JobStateReasons, BeanContextSupport, AbstractSequentialList, CopyOnWriteArrayList, LinkedBlockingDeque, AbstractSet]
Q9. Which is the Parent Class of LinkedHashMap class? show Answer

Ans.HashMap
Q10. Which interfaces are implemented by LinkedList? show Answer

Ans.[ List, Collection, Iterable]
Q11. Which interfaces are implemented by LinkedBlockingDeque? show Answer

Ans.[Collection]
Q12. Which is the Parent Class of Vector class? show Answer

Ans.AbstractList
Q13. Which is the Parent Class of HashSet class? show Answer

Ans.AbstractSet
Q14. Which interfaces are implemented by SortedSet? show Answer

Ans.[none]
Q15. Which is the Parent Class of AbstractSet class? show Answer

Ans.AbstractCollection
Q16. Which is the Parent Class of HashMap class? show Answer

Ans.AbstractMap
Q17. Which is the Parent Class of LinkedList class? show Answer

Ans.AbstractSequentialList
Q18. Which interfaces are implemented by Vector? show Answer

Ans.[ List, Collection, Iterable]
Q19. Which interfaces are implemented by HashSet? show Answer

Ans.[Serializable, Iterable, Collection, Cloneable, Set]
Q20. Which interfaces are implemented by AbstractSet? show Answer

Ans.[ Collection, Iterable]
Q21. Which is the Parent Class of LinkedHashSet class? show Answer

Ans.HashSet
Q22. Which is the Sub interface of SortedSet interface? show Answer

Ans.NavigableSet
Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner
comments powered by Disqus




×

Try our new Java Interview Questions Search Tool.

There are more than 1000 questions with practice tests.

It's updated daily and It's Awesome.


×

Try our new Java Practice Test tool.

There are more than 200 questions and expanding quickly. It's updated daily and It's Awesome.