Which is the Best Java Web Framework ?

Java - IO ( Input Output ) - Relation between Classes and Interfaces

Q1. Which interfaces are implemented by WritableByteChannel? show Answer

Ans.[none]
Q2. Which is the Parent Class of PipedInputStream class? show Answer

Ans.InputStream
Q3. Which is the Parent Class of File class? show Answer

Ans.Object
Q4. Which interfaces are implemented by IOException? show Answer

Ans.[Serializable]
Q5. Which interfaces are implemented by FileNotFoundException? show Answer

Ans.[Serializable]
Q6. Which is the Parent Class of FileNotFoundException class? show Answer

Ans.IOException
Q7. Which is the Parent Class of IOException class? show Answer

Ans.Exception
Q8. Which interfaces are implemented by File? show Answer

Ans.[Serializable, Comparable]
Q9. Which is the Parent Class of WritableByteChannel class? show Answer

Ans.Closeable
Q10. Name few classes of package java.io? show Answer

Ans.[ SecureDirectoryStream, ImageOutputStream, AsynchronousChannel, StringBufferInputStream, ScatteringByteChannel, FileNotFoundException, JavaFileManager, ImageInputStream, InputStream, PipedInputStream, StandardJavaFileManager, SequenceInputStream, NetworkChannel, MulticastChannel, WritableByteChannel, JMXConnector, InterruptibleChannel, ObjectInputStream, SeekableByteChannel, FilterInputStream, DirectoryStream, RMIConnection, GatheringByteChannel, AsynchronousByteChannel, ByteChannel, InputStream, Channel, IOException, ReadableByteChannel, FileInputStream, AudioInputStream, FileInputStream, ByteArrayInputStream, WatchService, File]
Q11. Name few classes that implement Serializable interface? show Answer

Ans.[ SyncFailedException, XMLSignatureException, JMException, ProtocolException, AclNotFoundException, ParserConfigurationException, FileNotFoundException, GeneralSecurityException, JMXProviderException, ActivationException, UnknownServiceException, MimeTypeParseException, ExpandVetoException, ClosedChannelException, GSSException, UserPrincipalNotFoundException, TreeSet, LastOwnerException, TooManyListenersException, DataFormatException, UnsupportedLookAndFeelException, Boolean, IllegalArgumentException, PrintException, WeakHashMap, PropertyVetoException, SOAPException, UnsupportedAudioFileException, PrivilegedActionException, MalformedURLException, UnsupportedFlavorException, InterruptedByTimeoutException, RefreshFailedException, UserException, CharacterCodingException, AWTException, UnsupportedCallbackException, NamingException, XMLStreamException, CharConversionException, NotOwnerException, NoninvertibleTransformException, ConcurrentSkipListMap, SSLException, TransformerException, SaslException, RemoteException, JMXServerErrorException, InvalidMidiDataException, BadBinaryOpValueExpException, ConcurrentHashMap, EOFException, FileNotFoundException, SocketException, TreeMap, NotBoundException, IOException, ReflectiveOperationException, PrinterException, BackingStoreException, InterruptedException, FontFormatException, XPathException, RuntimeException, DatatypeConfigurationException, BadLocationException, IOException, XAException, LinkedHashSet, HttpRetryException, InvalidPreferencesFormatException, SQLException, HashMap, ConcurrentLinkedDeque, CertificateException, ServerNotActiveException, BadStringOperationException, LinkedHashMap, UTFDataFormatException, IllegalClassFormatException, TransformException, DestroyFailedException, PrinterStateReasons, AlreadyBoundException, InterruptedIOException, HashSet, UnmodifiableClassException, IntrospectionException, UnknownHostException, IIOException, BrokenBarrierException, ObjectStreamException, InvalidTargetObjectTypeException, ApplicationException, URISyntaxException, XMLParseException, Throwable, InvalidApplicationException, UnsupportedDataTypeException, File, RemarshalException, URIReferenceException, FilerException, JAXBException, UnsupportedEncodingException, SAXException, EnumMap, BadAttributeValueExpException, CloneNotSupportedException, HashMap, ExecutionException, KeySelectorException, TimeoutException, IdentityHashMap, ChangedCharSetException, EnumSet, ParseException, Error, MidiUnavailableException, ZipException, LineUnavailableException, ArrayDeque, Exception, ScriptException, FileSystemException, FileLockInterruptionException, InvalidPropertiesFormatException, MarshalException]
Q12. Which interfaces are implemented by PipedInputStream? show Answer

Ans.[Closeable, AutoCloseable]


Subscribe to Java News and Posts. Get latest updates and posts on Java from Buggybread.com
Enter your email address:
Delivered by FeedBurner
comments powered by Disqus




×

Try our new Java Interview Questions Search Tool.

There are more than 1000 questions with practice tests.

It's updated daily and It's Awesome.


×

Try our new Java Practice Test tool.

There are more than 200 questions and expanding quickly. It's updated daily and It's Awesome.